Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πώς να κάνω τι. ?

Θέλετε να το μοιραστείτε?

Σας αρέσει αυτό το άρθρο?



Πώς να έχετε Καινούργια δερμάτινα. ?
Τα δερμάτινά σας θα μοιάζουν πάντοτε σαν καινούργια, εάν κάθε τόσο τα περνάτε με ένα πανάκι, το οποίο θα έχετε βουτήξει σε ελαφρύ διάλυμα σόδας φαγητού, με νερό.

Πώς να ξεπαγώσετε ψωμί που έχετε στην κατάψυξη. ?
Απλά βάζετε τη φραντζόλα ή το καρβέλι του ψωμιού για 4-5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων τυλιγμένο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Το χαρτί κουζίνας θα βοηθήσει το παγωμένο ψωμί να μην ξεραθεί καθώς θα ζεσταίνεται κι έτσι δεν θα φύγει η απαραίτητη υγρασία.Ετσι ,μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε πάλι φρέσκο ψωμί για την οικογένεια.

Πώς να μην είναι βαριά τα τηγανητά. ?
Για να μην απορροφήσουν τα τηγανητά σας τόσο πολύ λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, προσθέτετε στο λάδι του τηγανίσματος 1 κουταλιά ξίδι.Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για ελαφριά τηγανητά.

Πώς θα βγάζετε μία σκουριασμένη βίδα. ?
Όταν θέλουμε να τραβήξουμε μία βίδα κάπως σκουριασμένη, πρέπει να θερμαίνουμε το κεφάλι της (με έναν αναπτήρα) πριν την ξεβιδώσουμε. Μπορούμε επίσης, να θερμάνουμε την άκρη ενός κατσαβιδιού, η οποία θα μεταδώσει την θερμότητα, μόλις τοποθετηθεί επάνω στην βίδα.

Πώς να ξεκολλήσετε, κολλημένα μεταξύ τους γραμματόσημα. ?
Η υγρασία κόλλησε τελικώς τα γραμματόσημα μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι η κατάψυξη μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεκολλήσετε. Παραμονή μίας ώρας περίπου στο κρύο, τους επιτρέπει να ξεκολλήσουν εύκολα.

Πώς να αφαιρέσετε το λίπος από τα πουλερικά. ?
Οταν μαγειρεύετε κοτόπουλο ή άλλα πουλερικά,χαράζετε την πέτσα τους σε πολλά σημεία με κοφτερό μαχαιράκι. Με τον τρόπο αυτό κατά την ώρα του βρασίματος ή του ψησίματος θα λιώσει μεγάλο μέρος  από το λίπος τους χωρίς να αφαιρέσετε την πέτσα ,που μπορεί να προστατέψει τα πουλερικά από το να γίνουν στεγνά και να ξεραθούν.

Πώς να διατηρήσετε το λάδι αναλλοίωτο. ?
Το ελαιόλαδο ή άλλα λάδια που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα μπορούν να διατηρηθούν καλύτερα αν τα τοποθετήσετε σε μεγάλα σκούρα γυάλινα μπουκάλια που κλείνουν πολύ καλά ή ακόμα αεροστεγώς και να τα αφήσετε σε κάποιο δροσερό μέρος -η καλύτερη λύση είναι σε κάποιο ντουλάπι.Ο αέρας και το φως αλλοιώνουν τη γεύση ,το άρωμα και την ποιότητα του λαδιού.

Πώς να εξαφανίσετε την μυρωδιά της κλεισούρας. ?
Αν τα ντουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί.

Πώς να διατηρήσετε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα. ?
Διατηρείστε τα λουλούδια στο βάζο σας φρέσκα και δροσερά επί μεγάλο διάστημα με ένα μείγμα όπως: σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές λευκό ξύδι.

Πώς να βγάλετε εύκολα τον φελλό ενός μπουκαλιού. ?
Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε ένα φελλό από ένα μπουκάλι, τυλίξτε το λαιμό του μπουκαλιού για λίγα δευτερόλεπτα με ένα ζεστό πανί. Ο φελλός θα βγει εύκολα και ατόφιος.

Πώς να ξεσφηνώσετε, σφηνωμένα ποτήρια, ?
Αν φυλάτε τα ποτήρια σας τακτοποιώντας τα σε στοίβες, το ένα μέσα στο άλλο, είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να σφηνώσουν και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε. Για να τα χωρίσετε χωρίς να σπάσουν, βυθίστε το κάτω - κάτω της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω - πάνω με κρύο νερό. Θα ξεσφηνώσουν αμέσως.

Πώς να ποτίζονται τα φυτά σας μόνα τους, όταν λείπετε. ?
Αν πρόκειται να λείψετε για περίπου 3 εβδομάδες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα φυτά σας και ποιος θα τα ποτίζει. Για κάθε γλάστρα, γεμίστε ένα λεκανάκι ή έναν κουβά, ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας και τις ανάγκες του, με νερό και τοποθετήστε τη δίπλα στη γλάστρα, αλλά ψηλότερα από αυτήν. Στερεώστε με μία πέτρα μέσα στον κουβά τη μία άκρη ενός κορδονιού παπουτσιών και χώστε την άλλη άκρη στο χώμα της γλάστρας. Με αυτό τον τρόπο, τα φυτά θα παίρνουν κάθε μέρα όσο νερό χρειάζονται. Αν οι γλάστρες σας είναι μικρές, μπορείτε σε ένα κουβά να στερεώσετε περισσότερα κορδόνια ( ένα για κάθε γλάστρα ).

Μπορείτε επίσης να δείτε