Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μεταπολίτευση και σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα

Θέλετε να το μοιραστείτε?

Σας αρέσει αυτό το άρθρο?

Δεν χρειάζεστε ιδιαιτέρα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε με ακρίβεια τι συνέβη λίγα χρόνια μετά την μεταπολίτευση (1974) και τι συμβαίνει ακόμα και σήμερα (2011) στην Ελλάδα, αρκεί να μην λαμβάνεται ιδιαίτερα υπ’ ‘όψιν σας, αυτά που λένε οι πολιτικοί και λοιποί συνέταιροι τους δημοσιογράφοι, και να τους κρίνετε μόνο από τις πράξεις και τους νόμους που ψηφίζουν, με γνώμονα την γνώση που θα έχετε αποκτήσει τελειώνοντας το διάβασμα αυτού το άρθρου.

Πριν από αρκετά χρόνια, λίγα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, απλοί απατεώνες, ληστές, κλέφτες, δολοφόνοι και λωποδύτες συγκεντρώθηκαν για να αποφασίσουν την ίδρυση διαφόρων συμμοριών, παρομοίων των Ιταλικών συμμοριών MAFIA και COSA NOSTRA.

Η πρωταρχική τους σκέψη ήταν να ιδρύσουν την Ελληνική MAFIA και την Ελληνική KOSA NOSTRA, την εποχή εκείνη όμως στην γειτονική μας Ιταλία αυτές οι δύο συμμορίες ήταν υπό διωγμό και είχαν μεγάλες οικονομικές, κοινωνικές και ανθρώπινες απώλειες.

Τότε αποφάσισαν να ντύσουν τις συμμορίες τους με «πολιτικό μανδύα» και πολλαπλών «πολιτικών ιδεολογιών», που εν ευθέτω χρόνο, αφού πρώτα θα αναλάμβαναν μέρος της πολιτικής, της δικαστικής, της οικονομικής και της δημόσιας εξουσίας, θα νομοθετούσαν και την ασυλία τους, έτσι και έγινε, ξεκίνησαν να τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους, τα μέλη των συμμοριών τους, μέσα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, μέσα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και γενικά μέσα σε κάθε δημόσια δραστηριότητα που θα τους βοηθούσε στην επίτευξη των σκοπών τους, δηλαδή την καταλήστευση του μόχθου και του ιδρώτα των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών.

Ξεκίνησαν δηλαδή να γίνονται Αφισοκολλητές, Χειροκροτητές, Οσφυοκάμπτες, Δημοσιογράφοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, Συνδικαλιστές, Διευθυντές δημοσίων υπηρεσιών, Αστυνομικοί, Επιχειρηματίες, Δήμαρχοι, Δικαστές, Νομάρχες, Βουλευτές, Υπουργοί κλπ.

Σήμερα (2011) έχουν καταφέρει και έχουν διαβρώσει τα πάντα μέσα στον Δημόσιο τομέα, από την απλή θέση του δημόσιου υπαλλήλου που η υπογραφή του είναι απαραίτητη, μέχρι το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής Βουλής.

Δεν σας κάνει εντύπωση, σκεφτείτε λίγο την νοοτροπία του Έλληνα της αρπαχτείς και του φοροφυγά, ότι ενώ υπάρχουν Ιταλική MAFIA, Ρωσική MAFIA, Κινεζική MAFIA κλπ. δεν υπάρχουν «Ελληνική MAFIA» και «Ελληνική KOSA NOSTRA» (είναι σε εισαγωγικά γιατί απλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη ψάχνουν να τις βρουν σε λάθος μέρος, ενώ και τις ενδείξεις και τις αποδείξεις μπορούν να βρουν αν ψάξουν στο σωστό μέρος)

Σήμερα που όλα αυτά έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται σωρηδόν, να και ένα καλό της Τρόικας και του ΔΝΤ, πρέπει οι 300 που βρίσκονται μέσα στην Ελληνική Βουλή και ιδιαίτερα κάθε ένας τους ξεχωριστά, να αποδείξουν ότι δεν είναι μέλη αυτών των συμμοριών, αν υπάρχουν κάποιες ή κάποιοι που δεν είναι μέλη αυτών των συμμοριών, και βρέθηκαν στην Βουλή ακολουθώντας άλλο δρόμο από τους υπολοίπους, δεν έχουν παρά να αποχωρήσουν από τα κόμματα τους, από οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκουν σήμερα, κοινοβουλευτικό ή ακόμα και εξωκοινοβουλευτικό, να φτιάξουν μια δική τους ομάδα μέσα στην Βουλή, μια ομάδα με ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.

Όλοι τους μέσα στην Βουλή, γνωρίζουν ποίοι «συνάδελφοι» τους έχουν υποστηρίξει φωτογραφικά νομοσχέδια, ποίοι «συνάδελφοί» τους έχουν αντιδράσει σε νόμους που δεν στήριζαν συγκεκριμένα συμφέροντα των συμμοριών κλπ., μια ομάδα που θα εξελίξουν με την βοήθεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, σε ένα νέο, αυτή την φορά «Πολιτικό Δημοκρατικό Κόμμα, Κίνημα η οτιδήποτε άλλο θέλουν», οι ιδεολογίες και οι πολιτικές ταμπέλες είναι πολυτέλεια σήμερα για την Ελλάδα, ας τις ξανασκεφτούν μετά την οικονομική και κοινωνική σωτηρία της Ελλάδας, και με σημαία την διάλυση και τιμωρία των υπαρχόντων συμμοριών και των μελών τους, να διεκδικήσουν την κυβέρνηση της Ελλάδας στις επόμενες εκλογές, ανιδιοτελώς χωρίς να περιμένουν καρέκλα ανταποδοτικότητας.

Επειδή η επόμενη Βουλή είναι συνταγματική, το νέο αυτό Δημοκρατικό κόμμα εκτός της διάλυσης και τιμωρίας των σημερινών υπαρχόντων συμμοριών και των μελών τους, πρέπει με την χρήση ενός νέου Ελληνικού Συντάγματος να βάλει τις πολιτικές βάσεις για τα επόμενα χρόνια, ανατρέποντας πλήρως το σημερινό μη Δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, που οδήγησε και επέτρεψε την ίδρυση και λειτουργία των συμμοριών, από το 1974 μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ η Ελλάδα δεν είχε κυβέρνηση που να την έχει ψηφίσει η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή το 50% συν μία (1) ψήφος.

Σε γενικές γραμμές το νέο Ελληνικό Σύνταγμα πρέπει τουλάχιστον να κατοχυρώνει.

1)Την απλή αναλογική ως μοναδικό εκλογικό σύστημα.
2)Την αποδέσμευση της Δικαιοσύνης από τους πολιτικούς, ακόμα και ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να είναι Δικαστής και όχι πολιτικός και να ψηφίζεται ανεξάρτητα των κομμάτων, από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες.
3)Την απόλυτη ισότητα του συνόλου των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών (συνταγματικά κατοχυρωμένη μη ανοχή οποιονδήποτε μορφών ασυλιών, παραγραφών, ειδικών καθεστώτων κλπ).
4)Την κατάργηση οποιασδήποτε μορφής μονιμότητας (Δημόσιο, Εκκλησία, Επαγγέλματα κλπ.)
5)Τον διαχωρισμό της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής εξουσίας (την δημιουργία μια Γερουσίας, που τα μέλη της δεν θα έχουν κομματική ταυτότητα, ως νομοθετική εξουσία και την παραμονή της εκτελεστικής εξουσίας σε μια ολιγομελή Βουλή αντίστοιχη της σημερινής).
6)Την συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρεωτικής διενέργειας Δημοψηφισμάτων για αποφάσεις που αφορούν το σύνολο των Ελληνίδων των Ελλήνων πολιτών και των παιδιών τους, τα δημοψηφίσματα ίσως πρέπει να επεκταθούν και στους Δήμους ή τις Περιφέρειες. (βλέπε τωρινό σχέδιο νόμου της Μπιρμπίλη για την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura, και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις).
7)Την δημιουργία διακομματικής οικονομικής επιτροπής, του συνόλου των κομμάτων της εκάστοτε Βουλής, που θα χαράσσει και θα παρακολουθεί την απόλυτα ορθή εφαρμογή του συνόλου της οικονομικής πολιτικής.
8)Την δημιουργία διακομματικής επιτροπής, του συνόλου των κομμάτων της εκάστοτε Βουλής, που θα χαράσσει και θα παρακολουθεί την απόλυτα ορθή εφαρμογή του συνόλου της Εξωτερικής πολιτικής.
9)Την υποχρέωση τήρησης λογιστικών βιβλίων, σε κάθε μορφής και είδους δημόσιου φορέα, Υπουργείων, Νοσοκομείων, Οργανισμών, Πανεπιστημίων κλπ (λογιστική παρακολούθηση σαν να ήταν εισηγμένες εταιρείες σε χρηματιστήριο).

Και δεκάδες άλλες σκέψεις που πρέπει να κατοχυρωθούν συνταγματικά, για να περάσει η Ελλάδα σε μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του 21ου αιώνα, στην δημοκρατία που θα προστατεύει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα και την ισονομία κάθε Ελληνίδας και Έλληνα πολίτη και θα διαγράφει κάθε είδος και μορφής συμμορία, κάθε σφετεριστή/ες της Δημοκρατίας.

One Stop News

Μπορείτε επίσης να δείτε