Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Και τώρα που σιγά–σιγά συνειδητοποιούμε το αδιέξοδο τι κάνουμε

Θέλετε να το μοιραστείτε?

Σας αρέσει αυτό το άρθρο?

Ίσως πριν διαβάσετε το άρθρο να πρέπει να μάθετε μερικά πράγματα για τον συντάκτη του άρθρου, για να μπορέσετε να καταλάβετε ευκολότερα τις προθέσεις μου και τον τρόπο σκέψεως μου.
Είμαι μάλλον ο παλαιότερος στην Ελλάδα, ίσως ο τελευταίος που ακόμα εργάζεται και πληρώνει ένσημα επιχειρηματίας πληροφορικής στην Ελλάδα, από το 1979.
Αυτά τα 32 περίπου χρόνια το μυαλό μου εξαναγκάστηκε να μάθει να εργάζεται, με τον συγκεκριμένο τρόπο που είναι αναγκαίο να λειτουργεί, για να επιζήσει κάποιος στην ζούγκλα της πληροφορικής.

Σήμερα επαναλαμβάνεται, και όχι μόνο στην Ελλάδα, ότι είχε προηγηθεί της Γαλλικής Επανάστασης, της πτώσης των τσιφλικάδων, της πτώσης του φασισμού, της πτώσης του κουμμουνισμού και γενικά της πτώσης και διάλυσης των παλαιοτέρων πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων, με απλά λόγια έχει ξανά χαθεί, για μια ακόμη φορά η απλή λογική, το ήθος, το φιλότιμο και η ανθρωπιά.

Αν εμβαθύνουμε λίγο, το λίγο στην επιστήμη της πληροφορική συνοδεύεται με πλήρη αποτυχία, θα δούμε ότι το λάθος όλων των μέχρι σήμερα πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων οφείλεται στην αποτυχία μας, ως ανθρώπινο νοήμον είδος, να καταλάβουμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα (τους νόμους και τους κανόνες ) αν αυτοί για οποιονδήποτε λόγο αντιβαίνουν τα στιγμιαία συναισθήματα του ή το προσωπικό συμφέρον του.

Θα μου πείτε τώρα, αν είναι έτσι τελικά τα πράγματα, τι κάνουμε; α) φτιάχνουμε μια κυβέρνηση υπολογιστών ή β) μια κυβέρνηση με ρομπότ, που οι μεν ( υπολογιστές ) και τα δε ( ρομπότ ) δεν έχουν αισθήματα και συμφέροντα, για να μπορέσουμε να λύσουμε το προπατορικό μας πρόβλημα.

Όχι και αυτές οι πιθανές λύσεις έχουν τα δικά τους προβλήματα, ίσως μεγαλύτερα από τα σήμερα υπάρχοντα, μια λύση υπάρχει και αυτή η λύση είναι απλή και γνωστή σε όλους μας, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ασχέτως αν δεν συμφέρει πολιτικούς, τραπεζίτες, δήθεν γαλαζοαίματους και συμμορίτες, γυρίζουμε σελίδα και σε λευκό χαρτί ξαναγράφουμε την Δημοκρατία, με έμφαση στις σημερινές συνθήκες και στα σημερινά δεδομένα.

Πρώτα φτιάχνουμε ένα απόλυτα Δημοκρατικό Σύνταγμα, ένα Σύνταγμα που θα προκύψει από λαϊκές συνελεύσεις, όπως αυτές που σήμερα πραγματοποιούνται σε διάφορες πλατείες του Πλανήτη μας, και που με δημοψήφισμα το ψηφίζουμε κατά άρθρο, το αποδεχόμαστε, το απορρίπτουμε ή το τροποποιούμε κατά άρθρο.

Μέσα στο Νέο Σύνταγμα πρέπει για συγκεκριμένο χρονικό όριο, ένα χρόνο, ενάμιση χρόνο, δύο χρόνια, το αποφασίζουμε, να δώσουμε την ευχέρεια και πριν καταργηθεί κάθε νόμος και κανόνας που δεν έχει ψηφιστεί με δημοψήφισμα α) να ξαναγραφούν οι νόμοι και να ψηφιστούν με δημοψηφίσματα και β) να επιστρέψουν τα κλεμμένα όλοι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο τα έκλεψαν ( αν δεν τα επιστρέψουν ούτε ψύλλος στο κόρφο τους και σε αυτούς και στις οικογένειες τους ).

Επίσης μέσα στο Νέο Σύνταγμα πρέπει να κατοχυρωθεί ο απόλυτος εξαφανισμός από τον Πλανήτη μας, κάθε σφετεριστή της Δημοκρατίας ( δεν πρέπει με τίποτα και για κανένα λόγο να ξαναγίνει το ίδιο λάθος ).

Δεν έχει καμιά σημασία αν θα πάρουμε την πέμπτη δόση ή όχι, πάντα στο μέλλον θα υπάρχει κάποια δόση που θα κινδυνεύουμε να πάρουμε και σίγουρα στο μέλλον θα υπάρξει μια δόση που τελικά δεν θα πάρουμε, αυτό που έχει σημασία είναι να ενωθούμε και να αλλάξουμε το υπάρχον αδιέξοδο και απάνθρωπο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα.
Όλα αυτά που σας γράφω και πολλά περισσότερα, αν ανατρέξετε σε παλαιότερα άρθρα μου θα τα βρείτε, τα είχα στείλει και στον σημερινό πρωθυπουργό και στον προηγούμενο πρωθυπουργό και σε πολλούς άλλους ακόμα υπάρχοντες και πρώην Έλληνες πολιτικούς, εν ήδη δώρου μου, για το τότε νέο έτος, το 2005.

Τώρα αν δεν τα κατάλαβαν ή αν τα κατάλαβαν αλλά είναι άλλοι οι λόγοι που τα αγνόησαν, αυτό αποδεικνύουν οι πράξεις τους, δεν το γνωρίζω.

Για πολλά περισσότερα μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερα άρθρα μου πχ.

http://www.arpisoft.gr/ned.pdf, http://www.arpisoft.gr/dd.pdf, http://solomakakis.blogspot.com/2008/12/blog-post.html, http://solomakakis.blogspot.com/2008/09/blog-post.html, http://grosn.blogspot.com/2010/05/blog-post_150.html, http://grosn.blogspot.com/2011/05/blog-post.html, http://grosn.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html, http://grosn.blogspot.com/2011/03/blog-post_681.html

Στην επιστήμη της πληροφορικής αν θέλεις να μείνεις ζωντανός, πρέπει να πραγματοποιείς τις ιδέες σου όχι σήμερα ή αύριο αλλά χθες, αν τώρα δεν προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, θα υποχρεωθούμε να το κάνουμε κάποτε στο μέλλον είτε εμείς είτε τα παιδιά μας και τότε θα είναι δυσκολότερη η προσπάθεια μας, γιατί απλά για μια ακόμη φορά, θα έχουμε δώσει τον χρόνο να οργανωθούν οι ανήθικοι και απάνθρωποι σφετεριστές της Δημοκρατίας.

Μιχάλης Σολωμακάκης

One Stop News

Μπορείτε επίσης να δείτε