Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Περιφερόμενη Μαύρη Τρύπα !!!

Θέλετε να το μοιραστείτε?

Σας αρέσει αυτό το άρθρο?

Η ΝΑΣΑ Ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου "Chandra" ανακαλύφθηκε μια μαύρη τρύπα, η οποία έχει εξέλθει από τον γαλαξία που βρισκόταν και με ταχύτητα περίπου 5 εκατομμύρια χιλιομέτρων την ώρα περίπου περιφέρεται στο διάστημα.

Το φαινόμενο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Στην ΝΑΣΑ πιστεύουν πως αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια συγχώνευση  δύο γαλαξιών, στο κέντρο των οποίων βρίσκονταν οι μαύρες τρύπες τους.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουση και τις ένωσης των δύο γαλαξιών, συγκρούστηκαν και οι μαύρες τρύπες τους, και η μία εξ αυτών εκτοξεύτηκε στο διάστημα εκτός των ορίων του νέου συστήματος (γαλαξία) που δημιουργήθηκε. 

Σύμφωνα με τη γνώμη τω επιστημόνων, το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως στον διαγαλαξιακό χώρο μπορούν να βρίσκονται απαρατήρητες μαύρες τρύπες που ταξιδεύουν στο σύμπαν. 

Εμείς δεν τις βλέπουμε όμως, επειδή απορρόφησαν και κατάπιαν όλο το αέριο, το οτιδήποτε υπήρχε γύρω τους, όταν εκτοξεύθηκαν από τους γαλαξίες τους, διευκρίνισαν οι ειδικοί του Αστροφυσικού Εργαστηρίου Σμιθόνιανς στο Κέμπριτζ (Μασαχουσέτη, ΗΠΑ).

Μπορείτε επίσης να δείτε