Η κατανάλωση σπανακιού βοηθά ουσιαστικά να
μειωθεί η συχνότητα εμφάνισης κακοηθών όγκων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν
επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ.
Επισήμαναν επίσης ότι το σπανάκι δεν διαθέτει μόνο ωφέλιμες ιδιότητες αλλά
και οξαλικό οξύ, για αυτό τον λόγο οι
διαιτολόγοι, συστήνουν να μην γίνεται κατάχρηση, διότι το οξαλικό οξύ που
περιέχεται στα φύλλα του σπανακιού, δεσμεύει στον ανθρώπινο οργανισμό το κάλιο,
προκαλώντας την έλλειψή του.
Γι’ αυτό είναι καλύτερο το σπανάκι να μαγειρεύεται με την προσθήκη
γάλακτος, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου