Παρόμοια ενδιαφέροντα άρθρα

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Χοληστερίνη και αβγό.



Το τελευταίο που πρέπει να κάνετε στην κατανάλωση ενός αβγού, είναι ότι δεν χρειάζεται να αποφεύγετε τον κρόκο του αβγού και να τρώτε μόνο το ασπράδι του, φοβούμενοι την υψηλή χοληστερίνη.

Στην πραγματικότητα, ο κρόκος του αβγού περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τα οποία και χάνετε αν το αποφεύγετε, συν του ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Αν έχετε πρόβλημα με τη χοληστερίνη σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πόσα αβγά μπορείτε να καταναλώνετε την εβδομάδα, ενώ αν η χοληστερίνη σας είναι φυσιολογική, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε τον κρόκο.

Βαρέθηκες το χρώμα του ρούχου σου, άλλαζε το μόνος σου.



Η Lacoste σχεδιάζει να δημιουργήσει ενδύματα, που θα μπορούν να αλλάζουν το χρώμα και το στυλ τους σύμφωνα με την θέληση του χρήστη.
Προς τιμήν του 80ου ιωβηλαίου του πουκάμισου πόλο, η εταιρεία μαζί με το διαφημιστικό γραφείο Mnstr κυκλοφόρησε βίντεο για το μέλλον της μόδας.

Στο σύντομο βίντεο κλιπ επιδεικνύετε ένα νέος τρόπος αλλαγής του χρώματος, του στυλ και του μεγέθους των μελλοντικών ενδυμάτων με μια κίνηση μόνο του ενός δάχτυλου σας.

Τώρα η Lacoste προτείνει στους επιθυμούντες να στείλουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία πουκάμισου πόλο υψηλής τεχνολογίας. Η εταιρεία υπόσχεται να καλέσει επαγγελματίες σχεδιαστές, που θα υλοποιήσουν τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια μόδας.

Αλάτι και διατροφή.



Μπορεί να θεωρείται ένας διατροφικός εχθρός, το αλάτι, όμως, είναι απαραίτητο για έναν αριθμό σημαντικών λειτουργιών του σώματος, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να το αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή σας.

Αν διαπιστώσετε ότι καταναλώνετε αρκετό αλάτι σε καθημερινή βάση, φροντίστε να αυξήσετε και την πρόσληψη καλίου μέσω της διατροφής σας, προκειμένου να φτάσετε τα επίπεδα σε ισορροπία και να μειώσετε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η υψηλή πρόσληψη αλατιού.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ούτε ότι δεν πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε.

Βρήκαν το γονίδιο της αθανασίας ;



Ο μικρός πολύποδας του γλυκού νερού ύδρα, εδώ και καιρό έχει προκαλέσει το τεράστιο ενδιαφέρον των επιστημόνων.
Αυτό το ζώο είναι πραγματικά αθάνατο, και δεν δείχνει οποιαδήποτε σημάδια προδιάθεσης για γήρανσης.

Οι Γερμανοί ερευνητές αποφάσισαν να βρουν τη γενετική βάση της αθανασίας της ύδρας, και έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι το μυστικό βρίσκεται στο γονίδιο FoxO, το οποίο είναι πολύ γνωστό, καθώς υπάρχει σε όλα τα ζώα και στους ανθρώπους.

Φαίνεται ότι το γονίδιο αυτό διατηρεί τα βλαστικά κύτταρα σε μια ενεργή κατάσταση, εξαιτίας της οποίας προκύπτει μια σταθερή ανανέωση των ιστών.

Τώρα απομένει οι επιστήμονες να υπολογίζουν και να προσδιορίσουν τουλάχιστον τους παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του γονιδίου FoxO, όπως είναι το περιβάλλον, η διατροφή και ο τρόπος ζωής.

Τελικά λέτε να είχε δίκιο ο Ηρακλής, για να ξαναδούμε, τον άθλο του με την Λερναία Ύδρα.

Μειώνοντας θερμίδων και λίπος.



Προσέχοντας μόνο τις θερμίδες που λαμβάνετε από τη διατροφή σας, θα καταφέρετε να χάσετε ένα ποσοστό βάρους, αλλά ίσως όχι το λίπος που θα έπρεπε να κάψετε.

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το είδος των τροφών που περιλαμβάνει η καθημερινή διατροφή σας.

Αν για παράδειγμα τρέφεστε με επεξεργασμένες τροφές πλούσιες σε λίπη (μετρώντας πάντα τις θερμίδες σας), αυτό που ενδεχομένως να χάσετε είναι μυς κι όχι λίπος, ενώ ταυτόχρονα θα επιβραδύνετε το μεταβολισμό σας.

Τι πρέπει να κάνετε; Κρατήστε τον έλεγχο των θερμίδων σας, απλώς προσέξτε και από πού τις λαμβάνετε, προτιμώντας φρέσκες τροφές, χωρίς πολλά λιπαρά, όπως π.χ. φρούτα και λαχανικά.