Το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η δομή και η λειτουργία των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων. Μία δομή και ένας τρόπος λειτουργίας που προώθησαν στις ηγετικές θέσεις των πολιτικών κομμάτων άχρηστα και ανεπάγγελτα άτομα.
Είναι αδύνατον να δοθεί οποιαδήποτε λύση από τα κόμματα αυτά, για να έχουν την δυνατότητα προσφοράς λύσης, πρέπει πρώτα να διαλυθούν και μετά να ξαναφτιαχτούν, και δεν φαίνετε να υπάρχει κάποιο σημερινό πολιτικό κόμμα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο.
Σήμερα το μόνο που έχει σημασία είναι η δημιουργία ενός κινήματος, με τελείως διαφορετικό τρόπο λειτουργίας από τα σημερινά πολιτικά κόμματα, δεν έχει σημασία ποίοι θα αποτελούν το κίνημα αυτό, οι αγανακτισμένοι στις πλατείες, οι αγανακτισμένοι και παραγκωνισμένοι πολιτικοί, οι αγανακτισμένοι βουλευτές, όποιοι και αν είναι πρέπει να ξεκινήσουν και αν είναι δυνατόν πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα.
Πολιτική πρόταση, δομή και λειτουργία, ενός κινήματος Πραγματικής Δημοκρατίας.
1) Βασική και απόλυτη αρχή της Δημοκρατίας είναι η αποδοχή της οποιασδήποτε απόφασης της πλειοψηφίας από όλους, δηλαδή για να γίνει οτιδήποτε δεκτό σε μία Πραγματική Δημοκρατία πρέπει πρώτα να έχει γίνει δημοψήφισμα και αυτό ( ο νόμος, ο κανόνας κλπ. ) να έχει συγκεντρώσει τις ψήφους του 50% συν μία από αυτούς που ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Εφ’ όσον η πρώτη αυτή βασική αρχή της Πραγματικής Δημοκρατίας γίνει αποδεκτή, μπορεί ένα νέο κίνημα Πραγματικής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην σύνταξη του καταστατικού του με βάση αυτή την αρχή.
2) Ως μέλη ενός κινήματος Πραγματικής Δημοκρατίας πρέπει να θεωρούνται ότι είναι το σύνολο των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτή, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ως μέλη του κινήματος της Πραγματικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι κάθε Ελληνίδα και Έλληνας πολίτης.
3) Η επιλογή την ατόμων που θα αναλάβουν συντονιστικές θέσεις στο κίνημα αλλά και των μελλοντικών υποψηφίων βουλευτών του κινήματος πρέπει να γίνεται με κριτήρια, ήθους, εργατικότητας, αφιλοκερδούς κοινωνικής προσφοράς, υψηλής πνευματικής ευφυΐας και υψηλής διορατικότητας ( τα αποτελέσματα των μετρήσεων και των αποδείξεων, των υποψηφίων για οποιαδήποτε θέση, πρέπει να δημοσιοποιούνται στο διαδύκτιο). Η υπάρχουσα σημερινή έννοια του κομματάρχη ( καπάτσος, αφισοκολλητής, οσφυοκάμπτης, χειροκροτητής, λαμόγιο ) δεν έχει καμία θέση μέσα σε ένα κίνημα Πραγματικής Δημοκρατία.
4) Ο Δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος του κινήματος δεν πρέπει να είναι και ο εν δυνάμει μελλοντικός Πρωθυπουργός. Ο Εκάστοτε Πρωθυπουργός πρέπει να ψηφίζεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος την επομένη των Εκλογών, με απλή αναλογική και αφού προηγουμένως έχει αποδεχτεί και υπογράψει, για να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την θέση του Πρωθυπουργού, το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος του κινήματος.
5) Η θητεία κάθε Πρωθυπουργού πρέπει να είναι το μέγιστο διετής και να κρίνεται από τριμηνιαία αποτελέσματα απόδοσης έργου, δηλαδή το πρόγραμμα του κινήματος χωρίζεται σε τριμηνιαίους στόχους, και ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την υλοποίηση των στόχων αυτών, αν κατά το πρώτο τρίμηνο δεν έχει υλοποιήσει τουλάχιστον το 50% των στόχων τότε αντικαθίσταται, το ίδιο συμβαίνει για κάθε επόμενο τρίμηνο, τα τρίμηνα και οι στόχοι πρέπει να τρέχουν αθροιστικά. Μετά την πάροδο των δύο ετών η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ξανά εκλέγει νέο Πρωθυπουργό ή τον ίδιο αν είναι επιτυχημένος ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για την θέση αυτή.
6) Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και γενικά με οποιοδήποτε πρόσωπο αναλαμβάνει Δημόσια πολιτική θέση, οι πάντες εκλέγονται με διαφανείς και δημοσιοποιημένες Δημοκρατικές διαδικασίες από την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος, για αρκετές από τις θέσεις αυτές ίσως θα ήταν καλό να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες το σύνολο των μελών του κινήματος και κρίνονται και αυτοί ανά τρίμηνο για την απόδοση τους,
7) Σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της διετής θητείας των πολιτικών προσώπων μπορεί η κοινοβουλευτική ομάδα, ή οποιοδήποτε μέλος του κινήματος της Πραγματικής Δημοκρατίας, μετά από πρόταση έστω και ενός (1, 5, 10) μελών ( δεν ξέρω τον αριθμό, μένει να προσδιορισθεί ) και με ψηφοφορία, να καθαιρέσει από την θέση που του έχει αναθέσει οποιονδήποτε ακόμα και τον Πρωθυπουργό.
8) Το κίνημα μπορεί να επιλέξει για οποιαδήποτε θέση, ακόμα και για την θέση του Πρωθυπουργού εξωκοινοβουλευτικό, δυνητικό μέλος του κινήματος πρόσωπο, ευνόητο είναι ότι και αυτό το πρόσωπο εκλέγεται με ψηφοφορία, είναι Ελληνίδα ή Έλληνας πολίτης και έχει ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις.
9) Δημιουργούνται δύο νέα σώματα ελέγχου της Πολιτικής εξουσίας, η «Γερουσία» και ο «Άρειος Πάγος» ( τα ονόματα είναι ενδεικτικά μπορείτε στην θέση του «Γερουσία» και του «Άρειος Πάγος» να βάλετε όποιο όνομα θέλετε ). Η «Γερουσία», το λέει και το όνομα της, αποτελείται από ηλικιωμένους καταξιωμένους Δημοκράτες πολιτικούς ή πολίτες, οι οποίοι ψηφίζονται απ’ ευθείας από τους Πολίτες, με βάση το μέχρι σήμερα προσφερόμενο έργο τους, χωρίς κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις. Τα μέλη του «Γερουσίας» εκλέγονται κατά την διάρκεια των Βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο με την μεθοδολογία του σταυρού προτίμησης. Σκοπός της Γερουσίας είναι να ελέγχει κάθε είδους και μορφής εξουσία, Πολιτική, Δικαστική, Θρησκευτική, Ενημερωτική κλπ.
10) Ο «Άρειος Πάγος» είναι διαιτητικό σώμα αποτελείται από ηλικιωμένα καταξιωμένα Δημοκρατικά άτομα και σκοπός του είναι να ελέγχει τα αποτελέσματα των Δημοψηφισμάτων, την ορθή εφαρμογή του Συντάγματος και επιλύει τις όποιες διαφορές μεταξύ Κυβέρνησης και Γερουσίας φτάσουν σε αδιέξοδο. Τα μέλη του «Αρείου Πάγου» εκλέγονται και αυτά κατά την διάρκεια των Βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο με την μεθοδολογία του σταυρού προτίμησης.
11) Σε ένα κίνημα Πραγματικής Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχουν όρια ηλικίας για τις Δημόσιες θέσεις, δηλαδή αυτοί που να συμμετέχουν ως Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Γραμματείς κλπ. δεν μπορεί να είναι πάνω από 65 χρονών ( δεν υπάρχει βιολογική αντοχή, μόνο ένας κηφήνας ανεπάγγελτος μπορεί να έχει στην ηλικία αυτή βιολογική αντοχή και αυτός πρέπει εν τη ύπαρξη του να είναι απορριπτέος από το κίνημα ). Οι συμμετέχοντες στην «Γερουσία» και τον «Άρειο Πάγο» μπορούν να είναι πάνω από 65 χρονών γιατί το ζητούμενο στις θέσεις αυτές δεν είναι τόσο η απόδοση έργου αλλά η εμπειρία στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν.
12) Η «Εκκλησία του Δήμου», όπως και η «Αρχαία Εκκλησία του Δήμου» έτσι και η Νέα «Εκκλησία του Δήμου» είναι η συμμετοχή του συνόλου των Ελληνίδων και των Ελλήνων Πολιτών στα δρώμενα της Ελληνικής Δημοκρατίας δηλαδή η εφαρμογή και η ανάπτυξη της Πραγματικής Δημοκρατίας δια μέσω προτάσεων και Δημοψηφισμάτων. Στην πραγματικότητα είναι η νομοθετική εξουσία δηλαδή, κανένας νόμος δεν υπάρχει, κανένας νόμος δεν ισχύει αν δεν έχει ψηφιστεί με δημοψήφισμα. Η «Νέα Εκκλησία του Δήμου» έχει ηλεκτρονική μορφή, υπάρχουν πολλοί και άμεσοι τρόποι εφαρμογής της, με την ταυτόχρονή χρήση των ήδη υπαρχόντων τηλεφώνων μας ( κινητών και σταθερών ) την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών μας κλπ. Προτάσεις για την δημοκρατία στην «Νέα Εκκλησία του Δήμου» εννοείται ότι κάνουν όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες Πολίτες είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες είτε είναι Βουλευτές είτε Γερουσιαστές είτε Αρεοπαγίτες (μένει να προσδιοριστεί αν χρειάζεται κάποιο μικρό πλήθος πολιτών για να κατατεθεί μια πρόταση δημοψηφίσματος).
13) Δημοψηφίσματα, δηλαδή νόμοι που δεν συγκεντρώνουν την συμμετοχή του 50% συν έναν των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.
14) Αριθμητικά η βουλή μπορεί να αποτελείται από 200 Βουλευτές το μέγιστο, η «Γερουσία» από 100 Γερουσιαστές το μέγιστο και ο «Άρειος Πάγος» από 50 Αρεοπαγίτες το μέγιστο.
15) Ευνόητο είναι ότι το σύνολο των σημερινών Νόμων και Αποφάσεων που δεν έχουν προέλθει από Δημοψήφισμα ακυρώνονται, σίγουρα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μέχρι να γίνει αυτό, μένει να προσδιορισθεί ο χρόνος της περιόδου αυτής.
16) Ο Θεσμός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας παραμένει ως έχει, με τις υπάρχουσες αρμοδιότητες αλλά η θητεία του μειώνεται και γίνεται πλέον τετραετής. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εκλέγεται κατά την διάρκεια των Βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο με την μεθοδολογία του σταυρού προτίμησης.
17) Συνοψίζοντας οποτεδήποτε γίνονται Βουλευτικές εκλογές για ανάδειξη νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, γίνονται και εκλογές για την «Γερουσία» τον «Άρειο Πάγο», τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη, την Αστυνομία κλπ.
18) Κατά την Διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο μέχρι τότε Υπουργός Δικαιοσύνης. Οι υπηρεσιακοί Υπουργοί που θα διεξάγουν τις εκλογές προέρχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναδεικνύονται με δημοσιοποιημένη ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων Προέδρων και Εισαγγελέων.
19) Η επόμενη Βουλή είναι Συνταγματική αυτό μας δίνει την δυνατότητα μέσω ενός Νέου Ελληνικού Συντάγματος να εδραιώσουμε την Πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα, δηλαδή να κατοχυρώσουμε την απλή αναλογική ως μοναδικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, να κατοχυρώσουμε την αποδοχή οποιουδήποτε Νόμου μόνο με Δημοψήφισμα, να κατοχυρώσουμε την οποιαδήποτε αλλαγή του Ελληνικού Συντάγματος μόνο με Δημοψήφισμα, να κατοχυρώσουμε την υποχρεωτική ψήφιση από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες των Προέδρων των Δικαστηρίων, των Εισαγγελέων, των Αστυνομικών Διοικητών κλπ, να κατοχυρώσουμε την πραγματική Ισονομία και να καταργήσουμε κάθε μορφή αδικίας π.χ. την παραγραφή αδικημάτων, την ασυλία, την ανισότητα, την ανηθικότητα κλπ.
20) Ένα κίνημα Πραγματικής Δημοκρατίας πρέπει πρώτο να εφαρμόσει την ηλεκτρονική δημοκρατία στο εσωτερικό του, δηλαδή τα μέλη του πρέπει να ενημερώνονται για τα πάντα και να ψηφίζουν ηλεκτρονικά για τα πάντα, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του πλανήτη και αν βρίσκονται, οι συγκεντρώσεις, τα συνέδρια, τα θεάματα κλπ. το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν το δημόσιο μη κομματικό χρήμα, να δημιουργούν κλίκες και να καθυστερούν την λήψη αποφάσεων και την γρήγορη επίτευξη στόχων.
Ελπίζω αύριο να έχω τελειώσει και να σας δημοσιεύσω και ένα πιθανό, πολιτικό πρόγραμμα που θα έπρεπε να έχει, ένα νέο πολιτικό κίνημα Πραγματικής Δημοκρατίας.
One Stop News
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου