Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πολιτικό πρόγραμμα κινήματος Πραγματικής Δημοκρατίας.

Θέλετε να το μοιραστείτε?

Σας αρέσει αυτό το άρθρο?

Το πιθανό πολιτικό πρόγραμμα ενός νέου κινήματος Πραγματικής Δημοκρατίας που περιγράφω είναι εξόχως περιληπτικό, ο λόγος είναι ότι ένα κανονικό πολιτικό πρόγραμμα χρειάζεται πολύ χρόνο για να συνταχθεί και όλο αυτόν τον χρόνο τα παιδιά μου δεν μπορούν να χορταίνουν με πολιτικό πρόγραμμα.

Σε ένα κίνημα Πραγματικής Δημοκρατίας δεν έχει καμιά θέση το εγώ αλλά οποιεσδήποτε αποφάσεις του, πρέπει να λαμβάνονται με αποκλειστικό γνώμονα το εμείς. Επίσης ένα κίνημα Πραγματικής Δημοκρατίας υποχρεούται να υλοποιήσει τουλάχιστον την απόλυτη Δωρεάν Παιδεία και την απόλυτη δωρεάν Υγεία στο σύνολο των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, διαφορετικά πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το τι ακριβώς νομίζουμε ότι σημάνει Κράτος. Το πρόγραμμα διαχωρίζεται ανά τομέα εργασίας, αναφέρω και βάζω ως επικεφαλίδα κάθε τομέα εργασίας και το πιθανό αντίστοιχο όνομα σαν να ήταν Υπουργείο για γίνει ευκολότερα κατανοητό.

1) Κοινωνία (Υπουργείο Εσωτερικών): Άμεσος προσδιορισμός των ορίων φτώχιας, αξιοπρεπούς διαβιώσεως, πλουτισμού και άκρατου πλουτισμού.

Προσδιορισμός και κάλυψη του ορίου φτώχιας (Κρατική χρηματική κάλυψη)
Μηδενική φορολόγηση μέχρι του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Χαμηλή φορολόγηση μέχρι του ορίου πλουτισμού (πχ. 10-15%)
Υψηλή φορολόγηση άνω του ορίου πλουτισμού (π.χ. 45-50%)
Πολύ υψηλή φορολόγηση του άκρατου πλουτισμού (π.χ. 70-80%) εκτός και αν ο φορολογούμενος επανεπενδύσει το γενικό σύνολο των κερδών του, σε διαφορετικό είδος και μορφή επενδύσεως από αυτήν που τα απέκτησε.

Δημόσια Διοίκηση: Άμεση και πλήρη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, ο Έλληνας Πολίτης δεν πρέπει να έρχεται σε κανενός είδους επαφή με τον δημόσιο υπάλληλο, ο δημόσιος υπάλληλος μετατρέπεται σε εντολοδόχο του Έλληνα Πολίτη, ο Έλληνας Πολίτης είτε μέσω των Δήμων είτε μέσω των Κ.Ε.Π. είτε μέσω των Δημοσίων φορέων είτε από το σπίτι του μεταβιβάζει με ηλεκτρονικό τρόπο το αίτημα του, ο δημόσιος υπάλληλος δεν γνωρίζει τα στοιχεία του πολίτη, γνωρίζει μόνο τον αριθμό του αιτήματος, ο δημόσιος υπάλληλος αναλαμβάνει να υλοποίηση το αίτημα τρέχοντας αυτός από υπηρεσία σε υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και για τον Έλληνα ή αλλοδαπό επιχειρηματία που δραστηριοποιείτε στην Ελλάδα. Φυσικά όλα αυτά γίνονται μέσα σε εύλογα και μικρά χρονικά περιθώρια, δημόσιος υπάλληλος που δήθεν δεν προλαβαίνει να τελειώσει την εργασία, που αναλαμβάνει για την εξυπηρέτηση του Έλληνα Πολίτη, μέσα σ’ αυτά τα χρονικά περιθώρια απολύεται για άρνηση εργασίας. Επίσης πολίτης που ψευδός στέλνει αιτήματα για να μπλοκάρει το σύστημα υποχρεούται να πληρώσει από την τσέπη του τους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων που άδικα απασχόλησε ( http://www.arpisoft.gr/dd.pdf ).

Στήριξη και υποστήριξη νέων οικογενειών: Το κράτος αναλαμβάνει την στήριξη και τα έξοδα λειτουργίας, τουλάχιστον για δύο έτη, οικογενειακής επιχείρησης για κάθε νέο ζευγάρι που κανένα από τα δύο μέλη του δεν ανήκει στους έχοντες και κατέχοντες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, με πρόσθετα μέτρα και παροχές, στα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην επαρχία. Επίσης το κράτος αναλαμβάνει την στήριξή και τα έξοδα κάθε παιδιού που γεννιέται για τουλάχιστον τέσσερα έτη.

2) Οικονομία (Υπουργείο Οικονομικών): κάθε επιχειρηματίας και κάθε επιχείρηση πρέπει να θεωρείται εκ προοιμίου ειλικρινής, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αν όμως συλληφθεί ανειλικρινής, δηλαδή φοροφυγάς κλπ. τότε η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγματική, άκρως εξοντωτικά πρόστιμα, πρόστιμα που να τον υποχρεώνουν να πουλήσει όχι μόνο την επιχείρηση του αλλά και την προσωπική του περιουσία για να τα πληρώσει και ταυτόχρονο κλείσιμο της επιχείρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με φόρους 10-15% όποιος φοροδιαφύγει, δεν το κάνει από ανάγκη αλλά από πεποίθηση και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να φοροδιαφεύγει.

Ακρίβεια: Άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, είτε καταργώντας τελείως την ελεύθερη αγορά από την Ελλάδα, αν γίνουμε στην Ελλάδα πάνω από 50.000.000 κάτοικοι περίπου, πληθυσμιακό όριο πιθανής εγγύησης επιτυχίας της ελεύθερης αγοράς, τότε την εφαρμόσουμε, είτε εφαρμόζοντας ανώτατο όριο πωλήσεως κάθε προϊόντος, μία λύση για να πετύχουμε αυτό είναι να μην δεχόμαστε ως Κράτος εισαγωγές αγαθών που οι τιμές πωλήσεως τους θα είναι μεγαλύτερες από την κατώτερη τιμή που πωλούνται σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3) Υγεία (σημερινά υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεως): άμεση συνένωση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε δύο (σε πρώτη φάση μπορούν να είναι και τέσσερα και αυτά για συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν δύο) άμεση συνένωση των επικουρικών Ταμείων σε ένα, και αυτό να γίνει ταυτόχρονα είτε αυτόνομη Τράπεζα, είτε να συνεταιριστεί με υπάρχοντα Δημόσιο Τραπεζικό οργανισμό (π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα κλπ) άμεση μηχανοργάνωση των δύο ασφαλιστικών ταμείων και εφαρμογή σε αυτά και στον κλάδο υγείας τους, του Ο.Σ.Δ.Α.Τ. ( http://www.arpisoft.gr/osdat.pdf ). Η εφαρμογή του Ο.Σ.Δ.Α.Τ. στα ασφαλιστικά ταμεία επαναφέρει σ’ αυτά περίπου 10 δισεκατομμύρια Ευρώ το έτος, το ποσόν έχει υπολογιστεί με τις τιμές και τις προβλέψεις του κοινωνικού προϋπολογισμού του 2008. Άμεση μηχανοργάνωση των Κρατικών Νοσοκομείων, των κέντρων Υγείας και γενικά κάθε τομέα της Δημόσιας Υγείας. Επειδή σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι που θα αντιδράσουν στις αλλαγές του τομέα της Υγείας, να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί που θα αντιδράσουν είναι τα σημερινά τρωκτικά του Δημοσίου συστήματος Υγείας, δεν υπάρχει τίμιος Έλληνας πολίτης που να μην βλέπει θετικά την εφαρμογή του Ο.Σ.Δ.Α.Τ. Φυσικά και η συμπεριφορά του κινήματος απέναντι στα τρωκτικά της Υγείας πρέπει να είναι στην ίδια και μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνουν, δηλαδή απλά το κίνημα πρέπει να τους εξαφανίσει από το Ελληνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με τον πιο πάνω τρόπο θα πετύχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εφαρμογή πλήρους και απολύτως δωρεάν Δημόσια Υγεία, ο ασφαλισμένος δεν πρέπει να πληρώνει ούτε ένα Ευρώ για οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε.

4) Παιδεία (Υπουργείο Παιδείας): Άμεσο Ηλεκτρονικό σχολείο, κατάργηση του μαυροπίνακα, των βιβλίων και των τσαντών των μαθητών και άμεση εφαρμογή του Ο.Σ.Ο.Δ. στην Παιδεία ( http://www.arpisoft.gr/osod.pdf ). Ήδη διαθέτουμε υπέρ αρκετές σχολικές αίθουσες, όχι γιατί οι Πολιτεία έκανε κάτι για αυτό, αλλά λόγω της υπογεννητικότητας, τι νόημα έχει να περιμένουμε άλλα 5 ή 10 χρόνια, που τότε θα διαθέτουμε και άδειες αίθουσες στα Πανεπιστήμια, για να καταργήσουμε τις Πανελλαδικές εισαγωγικές στα Πανεπιστήμια εξετάσεις. Άμεση και ελεύθερη είσοδο στα Δημόσια Πανεπιστήμια όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων Πολιτών. Επειδή σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι που θα αντιδράσουν στις αλλαγές του τομέα της Παιδείας, να είστε σίγουρος ότι όλοι αυτοί που θα αντιδράσουν είναι τα σημερινά τρωκτικά και οι κηφήνες της Δημοσίας Παιδείας. Και εδώ φυσικά η συμπεριφορά του κινήματος πρέπει να είναι στην ίδια και μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνουν, δηλαδή απλά το κόμμα πρέπει να τους εξαφανίσει από την Ελληνική Δημόσια Παιδεία. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή την ανατρεπτική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Δημόσιας Παιδείας και από το σταμάτημα της οικογενειακής φροντιστηριακής οικονομικής αφαίμαξης, λόγω της κατάργησης των εισαγωγικών Πανεπιστημιακών εξετάσεων θα φτάσουμε στην δωρεάν Δημόσια Παιδεία. Στόχος είναι ο Έλληνας Πολίτης να μην πληρώνει ούτε ένα Ευρώ για την Παιδεία των παιδιών του για οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε.

5) Ανάπτυξη (σημερινά υπουργεία Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Εργασίας): Η Ελλάδα είναι επιτακτική ανάγκη, να στρέψει το σύνολο σχεδόν των πόρων που διαθέτει, για την ανάπτυξη αποκλειστικά και μόνο στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία, αξιοποιώντας είτε το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της, είτε φέρνοντας ιδιαίτερα ευφυείς νέους και νέες από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, είτε προσκαλώντας τους ομογενείς μας ( http://www.arpisoft.gr/greekdream.pdf ). Υπάρχει σύντομος, δοκιμασμένος και επιτυχημένος τρόπος γρήγορης ανάπτυξης, δείτε τον τρόπο λειτουργίας της General Electric.

6) Δικαιοσύνη (Υπουργείο Δικαιοσύνης): Πλήρη κωδικοποίηση και κατάργηση της σημερινής πολυνομίας. Οι νόμοι πρέπει να είναι λίγοι και απολύτως σαφείς για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες Πολίτες χωρίς παραθυράκια και εξαιρέσεις μικρές ή μεγάλες και να αντιμετωπίζουν όλους τους Έλληνες Πολίτες με ισονομία, χωρίς ισονομία δεν υπάρχει Δημοκρατία. Επίσης πρέπει να είναι και επιστρεπτέοι, δηλαδή να μην υπάρχει δίκη όπου να μην τιμωρείται κανένας, σε κάθε δίκη πρέπει κάποιος εκ των αντιδίκων να τιμωρείται. Στον χώρο της δικαιοσύνης ακολουθείτε ο βασικός κανόνας της Πραγματικής Δημοκρατίας δηλαδή ανά περιφέρεια ψηφίζετε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες και οι Πρόεδροι των δικαστηρίων και ο Εισαγγελέας για διετή θητεία με πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα. Τα δικαστήρια είναι αποκλειστικά και μόνο δικαστήρια ενόρκων πολιτών.

7) Περιβάλλον (σημερινά υπουργεία Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημοσίων έργων και μεταφορών): Άμεση δημιουργία συγκεντρωτικού Υπουργείου Περιβάλλοντος με συνένωση των υπουργείων που έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον, το θέμα πλέον με το περιβάλλον δεν αντέχει κανενός είδους ή μορφής αναβολή. Όλοι αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον, αυτοί που μολύνουν το περιβάλλον, αυτοί που αυξάνουν το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, αυτοί που καίνε τα δάση και μειώνουν το παραγόμενο οξυγόνο, πρέπει πλέον να θεωρούνται από την Δικαιοσύνη και το Κράτος, ως εκ προμελέτης και κατά συρροή δολοφόνοι Ελλήνων Πολιτών, και έτσι να αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη και το Ελληνικό Κράτος.

8) Ασφάλεια (Υπουργείο προστασίας του πολίτη): και στην Ελληνική αστυνομία ακολουθείται ο βασικός κανόνας της Πραγματικής Δημοκρατίας, μετά από μια μαζική αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων, ο διοικητής κάθε αστυνομικού τμήματος ψηφίζεται από τους πολίτες, όπως και στην δικαιοσύνη, αφού τους έχει εκθέσει το πρόγραμμα και τα χρονοδιαγράμματα του.

9) Εξωτερική πολιτική (Υπουργείο Εξωτερικών): Την δημιουργία διακομματικής επιτροπής εξωτερικής πολιτικής, του συνόλου των κομμάτων της εκάστοτε Βουλής, που θα χαράσσει και θα παρακολουθεί την απόλυτα ορθή εφαρμογή του συνόλου της μακροπρόθεσμης εξωτερικής πολιτικής.

10) Εθνική Άμυνα (Υπουργείο εθνικής άμυνας): Το ίδιο με το υπουργείο Εξωτερικής πολιτικής, δηλαδή διακομματικό Υπουργείο με διακομματική επιτροπή που θα παρακολουθεί και θα δίνει τις λύσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας.

11) Πολιτισμός (σημερινά υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού): Το υπουργείο αυτό θα μπορούσε να υπαχθεί στο μέλλον στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για προώθηση και των τριών αυτών δράσεων και προσφέρουν τα μέγιστα στην Ελληνική Οικονομία μαζί με το σύνολο των δράσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

12) Προστασίας της Δημοκρατίας (Νέο Υπουργείο): Βασικός σκοπός του υπουργείου αυτού είναι η προστασία της Πραγματικής Δημοκρατίας από τους σφετεριστές της ( για κανένα λόγο και με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να γίνει ανεκτός κανένας σφετεριστής της Πραγματικής Δημοκρατίας ) για κανένα λόγο και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος, πρέπει κάθε σφετεριστής της Πραγματικής Δημοκρατίας να ξεμπροστιάζεται αμέσως και να παραδίδετε ξεγυμνωμένος στην κρίση των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών.

Σε κάθε Δημόσιο τομέα είναι υποχρεωτική και δημοσιοποιήσιμη η τήρησης λογιστικών βιβλίων τρίτης κατηγορίας Σε κάθε μορφής και είδους δημόσιου φορέα, Υπουργείων, Νοσοκομείων, Οργανισμών, Πανεπιστημίων κλπ (λογιστική παρακολούθηση σαν να ήταν εισηγμένες εταιρείες σε χρηματιστήριο).

Υστερόγραφο: Σας έδωσα πολύ υλικό χθες και σήμερα για να κάνετε την μόνη δουλεία που γνωρίζετε, δηλαδή να κλέψετε, πολιτικά ανεπάγγελτα κομματόσκυλα των σημερινών πολιτικών κόμματων Εεε;

Από το 2004 που προσπαθώ να βοηθήσω με δημοσιεύσεις μου και άλλους τρόπους, το μόνο που είδα ήταν να κλέβετε τις ιδέες μου, δημαγωγικά να τις προτείνετε, μέχρι και αυτούσια κομμάτια από τις μελέτες μου, σε πρωθυπουργικούς λόγους άκουσα και τελικά να μην τις εφαρμόζετε ή να προσπαθείτε να τις εφαρμόζετε μερικώς, παραποιώντας αυτές προς το συμφέρον της παρέας σας, τώρα τελευταία βάλατε και κάποιους στο ΚΑΠΕ να παραποιήσουν και να προσπαθήσουν να κλέψουν μια από τις ευρεσιτεχνίες μου, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, οι αγωγές δεν θα γίνουν στα Ελληνικά δικαστήρια θα γίνουν εκεί που δεν έχετε βουλευτική ασυλία και δικαστική προστασία, αλλά τι περιμένεις από άτομα που ο δείκτης πνευματικής ευφυΐας τους είναι μικρότερος από την θερμοκρασία βρασμού ενός αυγού και ο δείκτης διορατικότητας τους αντιστοιχεί σε θερμοκρασία χειμωνιάτικης νύχτας στο Νευροκόπι.

Μιχάλης Σολωμακάκης

One Stop News

Μπορείτε επίσης να δείτε