Η ανακάλυψη έγινε το 1980 από τον βιοχημικό Ernst Krebs, η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λετρίλη ή Αμυγδαλίνη ή Βιταμίνη Β17.
Η Β17 είναι η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου, που είχε μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί, βρίσκεται σε χαμηλή περιεκτικότητα στο φλοιό του βερίκοκου και σε υψηλή περιεκτικότητα στο κουκούτσι του.
Πρέπει εκτός από το να τρώτε το βερίκοκο ακαθάριστο, δηλαδή να μην βγάζετε την φλούδα του, να σπάτε με ένα καρυδοθραύστη το κουκούτσι του και να τρώτε το περιεχόμενο του, η γεύση του περιεχόμενου του κουκουτσιού του βερίκοκου, είναι περίπου η ίδια με το τσάγαλο του αμυγδάλου (ελαφρά πικρή και ξινή).
Είναι γνωστό ότι οι πικρές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και παθαίνει διάφορα προβλήματα από την καχεξία, επίσης οι πικρές τροφές διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως, με αποτέλεσμα να ανοίγει την όρεξη του ασθενή.